GLOBAL PRO GALLERY
Tetsuro Shimizu
Tetsuro ShimizuJapan
Geboren in Yokohama City in 1975. Nadat Shimizu was afgestudeerd van het Nippon Photography Institute, heeft hij drie jaar als assistent van de fotograaf Toshinobu Takeuchi gewerkt. Op 23-jarige leeftijd is hij als freelancer aan de slag gegaan. Hij houdt zich bezig met meerdere soorten fotografie, van natuurfotografie en momentopnamen tot documentairefoto's met een uniek uitgangspunt. Enkele van zijn fotocollecties zijn CHANGE, New Type, Tadpoles' Genetic Memory (Otamajakushi Genetic Memory), Track (Wadachi ), Tokyo Crows (Tokyo Karasu) en het foto-essay Journey on Horseback - The Journal of a Photographer Covering Mongolia for 20 Years (Umatabi - Mongoru 20 Nenkan Shuzai Shita Shashinka no Kiroku). Hij organiseert veel individuele exhibities. Shimizu heeft een aantal prijzen gewonnen, waaronder de eerste plek bij de Yonosuke Natori Photography Award, de Newcomer's Award van de Photographic Society of Japan van 2014 en de Sagamihara Photography Newcomer Honorable Mention Award van 2016. Hij is lid van de Japan Professional Photographers Society en doceert parttime aan de fotografiefaculteit van de College of Art, Nihon University.
Mijn fotografische levenswerk in Mongolië duurt nu al 19 jaar. Hoewel het land bij vier keer groter is dan Japan, heb ik bijna elke hoek ervan bezocht. Ik had echter nog nooit de taiga (een regio met naaldbossen) in het uiterste noorden van het land bezocht. In dit gebied leeft een groep rendierherders zo afgezonderd dat het een bijzonder uitdagende opnamelocatie is die bovendien moeilijk te bereiken is.
Het moeilijkste van de reis was het paardrijden. Met alle apparatuur op mijn rug trok ik over rivieren, moerassen, puinhellingen en bergen. Toen ik er aankwam was ik verbaasd over de rijke natuur. Ik had nog nooit zo een mooie omgeving gezien. Overdag was het er heet maar ’s nachts zo koud dat je adem er wolkjes vormde. Het regende elke dag in de taiga, het enige vochtige gebied in het land. Ondanks de temperatuurverschillen en de constante regen werkten de E-M1 Mark II en de PRO-objectieven probleemloos.
Dankzij de 5-assige beeldstabilisatie kon ik vrijwel alle opnamen uit de hand maken. De enige keren dat ik voor een statief koos, was voor nachtopnamen van de hemel en High Res opnamen. Ik had werkelijk het gevoel dat ik mijn succes deze keer aan mijn uitrusting te danken had. Ik had de nieuwe 12-100mm 1:4.0 IS PRO en de 25mm 1:1.2 PRO bij me. Ik was vooral ingenomen met de 25mm 1:1.2 PRO. De brandpuntsafstand paste me goed, maar hij opent ook nieuwe mogelijkheden door zijn helderheid van een kwaliteit die ik nog nooit ervaren had. Mijn onderwerpen stonden prachtig scherp in beeld tegen een vage achtergrond zoals ik me nooit had kunnen voorstellen. Hij is ook goed voor pan-focusing. Ik denk dat deze lens me nog goed van pas gaat komen bij veel creatieve opnamen.
OM-D E-M1 Mark II
OM-D E-M1 Mark II - Voor serieuze professionals.