GLOBAL PRO GALLERY
Takanori Sugawara
Takanori SugawaraJapan
Sugawara föddes 1990, och har studerat oceanografi vid Tokyo University of Marine Science and Technology och vid University of Norway. Han har även studerat havsfåglars ekologi vid Nagoya University Graduate School. Han är nu fotograf efter utbildningen. Han reser aktivt genom Japan och jorden runt och letar efter fåglar i olika miljöer. Han har gett ut flera böcker, bland annat Zukai de Wakaru Yacho Satsuei Nyumon (Introduction to Wild Bird Photography Illustrated) (Genkosha), Nakigoe Kara Shiraberu Yacho Zukan (Encyclopedia of Wild Birdcalls), och SNAP! BIRDS! Han är medlem i Society of Scientific Photography (SSP).
Jag skulle vilja fånga fåglarna i stunden när de bara är sig själva, och jag har den tanken i bakhuvudet när jag letar upp dem.
Fåglarna i mitt hemland Japan är även mycket viktiga för mig, och ligger mig varmt om hjärtat. Det nya 150–600 mm-objektivet visade mig att det fanns nya sätt att fånga charmen hos fåglarna som jag känner till så bra.
Samtidigt vill jag hitta fåglar som gör hela världen till sitt hem. Fåglar anpassar sig till miljön de bor i. Utrustning med hög anpassningsförmåga är ett måste för att kunna fånga dem på bild.
Fåglar syns till exempel från extremt begränsade platser i de kraftiga träden i tropisk regnskog. Det är i sådana situationer som den överlägsna bildstabiliseringsförmågan hos OM SYSTEM gör det möjligt att ta bilder av fåglar med handhållen kamera genom små glipor mellan löven.
På Aruba-öarna i Karibiska havet synliggjorde kaktusarna som växer ända fram till vattenbrynet, hur torra omgivningarna faktiskt var. Sådana platser brukar vara mycket dammiga, men det kraftfulla dammreduceringssystemet från OM SYSTEM gjorde så att jag inte behövde oroa mig för smuts på sensorn vid byte av objektiv.
Jag tycker att det kompakta, lätta OM SYSTEM är fantastiskt att ha med på resan, tack vare den överlägsna vädertåliga prestandan. Den nya OM-1 Mark II har starkare versioner av sekvensfotografering och identifierande AF genom AI, som var populära på OM-1. Det gör att den är perfekt för fotografering av vilda fåglar. 150–600 mm-objektivet som täcker ett stort intervall från 300 till 1 200 mm är också ett attraktivt alternativ. Jag ser fram emot att se hur den här konfigurationen fungerar i många olika miljöer.